Kabak - Cucurbita Moschata
Kışın sofralarımıza tad katan bir sebzedir. İster tatlısını yap ye istersen de fırında kızart ye.
Bol lifli bir yapıya sahip olduğu için bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmesi gereken bir yiyecektir. Bedenimizi temizler, sinirlerimizi yatıştırır.
Bal kabağı demir, potasyum, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyumdan zengin. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunuyor. Demir içermesi nedeniyle de kansızlığı önlüyor.
Bal Kabağının faydaları
- Göz sağlığını korur,
- Tansiyonu düzenler,
- Kalp hastalıkları riskini azaltır,
- Kanser riskini azaltır,
- Doğurganlığı destekler,
- Bağışıklık sistemini destekler,
- Kaliteli uyku çekmenize yardımcı olur,
- Tok tutar,
- Cildi korur,
- Kilo vermeye yardımcıdır,
- Diyabet riskini azaltır,
- Anti enfeksiyon etkisi vardır,
- Antioksidan özelliği bulunmaktadır,
- Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır.
Kabak Tatlısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder