Kara üzüm her derde deva meyvelerden biri. Her mevsim tüketilebilen kara üzüm kurusu da çekirdeği de tüketildiğinde şifa dağıtıyor. Kara üzüm ve çekirdeğinin sağlığa faydaları ile fazla tüketilmesinin zararları.
Kara Üzümün Faydaları
- İçeriğinde magnezyum, B1 ve B2 vitaminleri, potasyum ve mineraller barındırır.
- Bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlar.
- Serbest radikallerin saldırısına kalkan oluşturan kara üzüm kanser riskini azaltır.
- Fruktoz barındıran besin harcanan enerjiyi kısa sürede temin eder.
- Kireçlenme ve alerji sonrasında oluşacak iltihaplanmaları engeller.
- Magnezyum içerdiğinden zinde ve enerjik olursunuz.
- C vitamini aktivitesinin artmasını sağlayan bioflavonoidler bulunur.
- Asit barındıran kara üzüm yenildiğinde mideye zarar vermeyerek karaciğer ve böbreklerin çalışmasını hızlandırarak destekler.
- Cildin daha sağlıklı ve temiz görünmesine yardımcı olur.
- Yağ yakımını kolaylaştırır.
- Kara üzümün çekirdekleri ve kabukları tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırır.
- Virüslere karşı vücudu koruyarak hastalanma olasılığını azaltır.
- Kanı sulandıran besin kalp hastalıklarından korur.
- Kansere yakalanma riskini azaltır
- C vitamini etkisini arttırır.
- Cildin sıkılaşmasını ve daha elastik olmasını sağlar.
- Anti-aging etkisi bulunur.
- Araştırmalar sonucunda saç hücrelerini arttırdığı gözlemlenmiştir.
- Kanser riskini azaltır.
- Kozmetik alanında hücre koruyucu olduğu için kullanılır.
- Damar sertliklerini azaltır.
- Dişeti kanamalarına iyi gelir.
- Romatizmal ağrıları azaltır.
- Varis ve basur gibi toplardamar rahatsızlıklarını giderir.
- Göz sağlığında faydalıdır.
- Cilt kırışıklıklarını giderir.
- Hipertansiyonda etkilidir.
- Lenf ve kan dolaşımının düzenlenmesini sağlar.
- Kötü kolesterolü düşürür, iyi kolesterolü yükseltir.
- Antioksidan içeren kara üzüm çekirdeği yaşlanmayı yavaşlatır.
Kara Üzüm Çekirdeğinin Faydaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder