İncir antioksidan, lif, mineraller ve vitaminler açısından çok zengin şifa kaynağıdır.İncir Asya ve Türkiye gibi ılıman iklimlerde yetişen bir meyve türüdür. Ev bahçelerinin mutlaka bir köşesinde incir ağacına yer ayrılır.İncir içerdiği besin, vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa inanılmaz
katkı sağlar. Sodyum, Potasyum ve Magnzeyum açısından çok zengindir.
Zengin bir C vitamini kaynağı olan incir, aynı şekilde fazla miktarda
B3, B6, B2 ve K vitamini içermektedir. Çok az yağ içeren incirin kalp ve
mideye çok faydası olan lif açısından çok zengindir.
İncirin Sağlığa Faydaları
İncir kemik sağlığı için faydalıdır, kalp sağlığını korur, vücudu temizler, kabızlığı önler, cilt hastalıklarına karşı etkilidir, ağrıları azaltır, saçları güçlendirir...v.b. faydaları vardır.
Kuru İncirin Faydaları
İncirin
kurutulabilir olması, yılın bütün aylarında tüketilme imkanı
sağlamaktadır. Belki de bu yüzden dünyanın en fazla tüketilen besin
türlerinden birisidir. Hazmının kolay olması ve hoş tadının yanında kuru
incirin de sağlık açısından birçok faydası vardır.
- İçerdiği zengin liflerden dolayı sindirim sitemine çok faydalıdır.
- Zayıflamaya yardımcı olur. Kuru incirin kalorisi çok düşüktür. Bu yüzden kilo aldırmaz.
- Hipertansiyonu önler.
- Çok iyi bir antioksidan olan kuru incir, metobolizmanın güçlenmesini ve olası hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
- Kalp sağlığını korur. Damarlarda oluşan ve kalp sağlığını tehdit eden serbest radikallere karşı etkilidir.
- Kanseri önleyici özelliği vardır. Antioksidan bakımından zengin olan kuru incir. Kanser hücrelerinin oluşmasına engel olur. Kanserli hücrelerin yayılma hızını düşürür.
- Kuru incir demir açısından çok zengin bir şifa kaynağıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder