• Portakal - Citrus Sinensis

    Portakal - Citrus Sinensis

         Güzel mi güzel tatlı mı tatlı aynı zamanda ekşi mevsiminin en değerli meyvesi tabi ki portakal. Spor yapanlar, soğuk algınlığından ve hava değişimlerinden korunmak isteyenler, güçlü, zinde kalmak isteyenler ve genç görünmek, her daim genç kalmak isteyenler yani 7'den 70'e herkesin tüketmesi gereken bir meyvedir.


         Kabuklarından portakal esansı, bu esanstan ise parfüm elde edilir. Gıda sanayisinde de bolca kullanılır. Ayrıca ilaç sanayisinde de kullanılmaktadır.
    Portakalın Özellikleri
    1. Zengin bir C vitamini kaynağıdır.
    2. Depresyon ve stresi rahatlatır.
    3. İdrar söktürücüdür.
    4. Sindirim sistemini güçlendirir.
    5. Demir emilimine yardımcı olur.
    6. Kolesterol ile savaşır.
    7. Cilt sağlığına iyi gelir.
    8. Solunum hastalıkları için bire bir dir.
    9. Vücuda direnç kazandırır, güç verir, zindelik sağlar.


    Portakal Kabuğunun Faydaları nelerdir?

    1. Portakalın kabuğunda bulunan karoten, kanı temizlediği için cilde de çok yararlıdır.
    2. Portakal kabuğu ısıya dayanıksız olduğu için kaynatılmamalı, üzerine kaynar su dökülerek haşlanmalı ve tüketilmelidir.
    3. Portakal suyu böbrek taşlarının yeniden oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Böbrek taşı problemi geçirenlere her gün bir bardak portakal suyu içmeleri önerilmiştir.
    4. Portakal kabuğu yağı derideki bazı sorunları gideriyor.
    5. Portakal kabuğu yağının bir başka özelliği de selülit düşmanı olması. İçerdiği mineral tuzlar, organik asitler, yağları eritmede önemli etken maddeler de ihtiva ediyor. Portakal yağındaki etken madde, deri altındaki kan ve lenfatik dolaşımı hızlandırıyor.









  • You might also like

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder